Onze koeien

Wij hebben een kleine kudde 100% Black Angus zoogkoeien. De keuze voor dit ras hebben we weloverwogen gemaakt. We waren echt op zoek naar een ras dat zelfredzaam is, dat gemoedelijk is, en dat er goed tegen kan om 24u per dag buiten te lopen. Dat is ras zeer kwalitatief vlees geeft is natuurlijk ook een groot voordeel.

In het voorjaar van 2020 zijn we gestart met 12 koeien en 2 vaarskalfjes. Inmiddels hebben er een heel aantal koeien gekalfd, en hebben we nog wat jonge dieren bijgekocht. Onze dieren lopen 24u per dag buiten, met een inloop/schuilstal. Dat is een lekker stro hok, waar dat ze ook van alle gemakken voorzien zijn. Dat is tevens ook een ruimte waar dat we een eventueel zieke koe kunnen verzorgen, of een kalf wat bijgevoerd moet worden kan daar terecht.

100% Nederlands Aberdeen Angus Stamboek vee.

Onze dieren zijn 100% angus, en zijn ook aangemeld bij bovengenoemd stamboek. Dit hebben we gedaan zodat onze jonge stiertjes niet allemaal gecastreerd hoeven worden, maar dat er ook voor de fokkerij nog wat uit te halen valt.

Sober ras koeien:

De Aberdeen Angus staat er ook om bekend dat het een ras is dat zich goed weet te redden op sobere natuurgronden. Dat geeft het erg lekkere, langzaam gegroeide en mooi gemarmerde vlees. Het is zeker een doel voor ons om met onze kudde samen een stuk natuurbeheer te kunnen gaan doen in de toekomst.